Du skal ikke have data på ALT

Updated: Aug 13

Mellem LinkedIn succeshistorier og “klap-dig-dig-selv på skulderen-opslag” følger her fortællingen om en lærestreg jeg gav mig selv for nylig. Et ca. 3 minutters studie i hvordan jeg havde været bedre tjent med, at ekskludere data frem for at få det hele med.Jeg er ked af at sige det, men jeg har lavet en fejl. Man kan ikke engang kalde det en begynderfejl, for da jeg opdagede det vidste jeg med det samme hvad der var galt. Det er den slags fejl som sikkert vil få den garvede online marketing-medarbejder til at trække på smilebåndet. Men er du ny på marketing-området, og interesseret i at dykke mere ned i Google Analytics for at måle effekten af din marketing, er mit håb at du vil lære af min brøler.


"da jeg kunne se at mine annoncer havde sendt rigtig mange personer videre til event-siden med billetsalget, sad jeg naturligvis spændt med dollartegn i øjnene for at få de konkrete tal frem."

Hvor det hele startede …

For nylig satte jeg flere kampagner op for en event-arrangør, der ville øge billetsalget til sit event, og jeg vil understrege at kampagnerne på mange områder performede rigtig godt, målt på fx pris og trafik. Problemet opstod først da jeg skulle tjekke hvor mange af annoncerne der havde ført til billetsalg. Da jeg kunne se at mine annoncer havde sendt rigtig mange personer videre til event-siden med billetsalget, sad jeg naturligvis spændt med dollartegn i øjnene for at få de konkrete tal frem. Der var bare ét problem... Den data som skulle fortælle, hvor mange der kom fra en annonce og efterfølgende købte billet var ikke at finde nogle steder.


Da jeg sammenlignede antal besøgende sendt videre fra annoncer, med antal solgte billetter var jeg ikke i tvivl om at flere måtte have klikket sig gennem mine annoncer for at nå billetsalget. Min forventning var at Google Analytics skulle gøre mig klogere på om billetkøberne kom fra Google søgeords- og display-annoncer, fra Facebook, Instagram og organiske søgninger. Men på min vej gennem Analytics var det en helt anden som tog æren for at have solgt alle billetterne, nemlig: “Payment.quickpay.net” (!!!).


Det betød, ærgerligt for mig, at jeg vidste at mine annoncer havde været med til at sælge billetter for event-arrangøren, men jeg havde ingen mulighed for at bevise det.


Derfor er du nødt til at ekskludere data

Der findes flere typer betalings-gateways og det er faktuelt, korrekt data Google Analytics leverer, når der står at dine købere er sendt videre fra fx “Payment.quickpay.net”. Det er her køberne foretager deres betaling. Problemet er at det ikke er relevant hvilken betalings-gateway køberne kommer fra når det gælder om at se hvordan din online marketing har performet. For at undgå betalingsgateways er du derfor nødt til at ekskludere dele af den data dine kunder genererer.


Sådan gør du

Når du nu er klar over, hvorfor det kan være vigtigt at ekskludere data, skal du vide hvordan du undgår at lave den samme fejl som mig:


  1. Åben din Google Analytics og gå til Administrator

  2. Vælg Sporingsoplysninger og Liste over ekskluderede henvisningsadresser

  3. Tryk +Tilføj ekskludering af henvisningswebadresse indsæt “Payment.quickpay.net” og tryk OpretSå let sikrer du dig at din data er korrekt når det gælder salg fra din hjemmeside. Du bør dog stadig sikrer dig om din ekskludering virker, og være opmærksom på at der kan være andre betalingsgateways end “Payment.quickpay.net” – fx “mobilepay.danskebank.com” eller lignende som du også bør ekskludere.


Jeg håber du vil lære af min fejl 🙈


//Emil

Lær mere om

Contact us

Address

Raffinaderivej 10,

2300 København

Phone number

E-mail address

FOLLOW US

Subscribe to our newsletter

© 2020 by Ticketbutler