Du skal ikke have data på ALT

Updated: Mar 2

Mellem LinkedIn succeshistorier og “klap-dig-dig-selv på skulderen-opslag” følger her fortællingen om en lærestreg, jeg gav mig selv for nylig. Et ca. 3 minutters studie i, hvordan jeg havde været bedre tjent med at ekskludere data, frem for at få det hele med.Jeg er ked af at sige det, men jeg har lavet en fejl. Man kan ikke engang kalde det en begynderfejl, for da jeg opdagede det, så vidste jeg med det samme, hvad der var galt. Det er den slags fejl, som sikkert vil få den garvede online marketing-medarbejder til at trække på smilebåndet. Men er du ny på marketing-området, og interesseret i at dykke mere ned i Google Analytics for at måle effekten af din marketing, er mit håb, at du vil lære af min brøler.


"Da jeg kunne se, at mine annoncer havde sendt rigtig mange personer videre til event-siden med billetsalget, sad jeg naturligvis spændt med dollartegn i øjnene for at få de konkrete tal frem."

Hvor det hele startede…

For nylig satte jeg flere kampagner op for en event-arrangør, der ville øge billetsalget til sit event, og jeg vil understrege, at kampagnerne på mange områder performede rigtig godt, målt på f.eks. pris og trafik. Problemet opstod først, da jeg skulle tjekke, hvor mange af annoncerne, der havde ført til billetsalg. Da jeg kunne se, at mine annoncer havde sendt rigtig mange personer videre til event-siden med billetsalget, sad jeg naturligvis spændt med dollartegn i øjnene for at få de konkrete tal frem. Der var bare ét problem... Den data, som skulle fortælle, hvor mange der kom fra en annonce og efterfølgende købte billet, var ikke at finde nogle steder.


Da jeg sammenlignede antal besøgende sendt videre fra annoncer med antal solgte billetter, var jeg ikke i tvivl om, at flere måtte have klikket sig gennem mine annoncer for at nå billetsalget. Min forventning var, at Google Analytics skulle gøre mig klogere på, om billetkøberne kom fra Google søgeords- og display-annoncer, fra Facebook, Instagram og organiske søgninger. Men på min vej gennem Analytics, var det en helt anden, som tog æren for at have solgt alle billetterne, nemlig: “Payment.quickpay.net” (!!!).


Det betød, ærgerligt for mig, at jeg vidste, at mine annoncer havde været med til at sælge billetter for event-arrangøren, men jeg havde ingen mulighed for at bevise det.


Derfor er du nødt til at ekskludere data

Der findes flere typer betalings-gateways og det er faktuel, korrekt data, som Google Analytics leverer, når der står, at dine købere er sendt videre fra f.eks. “Payment.quickpay.net”. Det er her, køberne foretager deres betaling. Problemet er, at det ikke er relevant, hvilken betalings-gateway køberne kommer fra, når det gælder om at se, hvordan din online marketing har performet. For at undgå betalingsgateways er du derfor nødt til at ekskludere dele af den data, dine kunder genererer.


Sådan gør du

Når du nu er klar over, hvorfor det kan være vigtigt at ekskludere data, skal du vide, hvordan du undgår at lave den samme fejl som mig:


  1. Åben din Google Analytics og gå til Administrator

  2. Vælg Sporingsoplysninger og Liste over ekskluderede henvisningsadresser

  3. Tryk +Tilføj ekskludering af henvisningswebadresse indsæt “Payment.quickpay.net” og tryk OpretSå let sikrer du dig, at din data er korrekt, når det gælder salg fra din hjemmeside. Du bør dog stadig sikre dig, at din ekskludering virker, og være opmærksom på, at der kan være andre betalingsgateways end “Payment.quickpay.net” – f.eks. “mobilepay.danskebank.com” eller lignende, som du også bør ekskludere.


Jeg håber, at du vil lære af min fejl 🙈


//Emil


Hold dig opdateret på event-branchen

Vil du modtage gratis tips og tricks direkte i din indbakke? Så tilmeld dig vores community-drevet nyhedsbrev; The Ticketbutler Digest.

Recent Posts

See All

Lær mere om